Om tävlingen

Loppet äger rum i Djurgårdens vackra omgivningar, ett stenkast från centrala Stockholm, och sköts av Urban Tribes professionella team. Karta över banan visas nedan.

På grund av bygget av den nya bron som kommer gå över Djurgårdskanalen måste vi för årets upplaga av Spring För Livet dra om bansträckningen en aning. Start- och målområdet kommer, liksom tidigare år, att vara utanför Sjöhistoriska Muséet, så det kommer vara lätt att hitta. Deltagarna kommer nu att springa motsols. Efter att ha passerat Djurgårdsbron svänger man vänster genom ”Blå Porten” och över Lejonslätten. Banan följer sedan grusvägen längs vattnet hela vägen till Djurgårdsbrunnsbron. När deltagarna sedan närmar sig mål, där vägen längs vattnet är avstängd, gör de en avkrok runt baksidan av Sjöhistoriska Muséet och in mot mål. Banan kommer naturligtvis vara väl markerad och det kommer finnas funktionärer som visar dig rätt väg.

Här nedanför kan du se en karta över bansträckningen och en länk till kartan på Strava. Mindre justeringar av start- och målområdets placering kommer göras för att säkerställa att banans längd blir exakt 5km / 10km.

Efter målgång serveras bland annat dricka och nygrillad korv i väntan på prisutdelningen. Ta med en torr tröja och mingla lite med kollegor och andra löpare vid vackra Djurgårdskanalen.

Link to map on Strava

Mer information skickas ut till anmälda deltagare i början av maj!